Udruženje invalida uspešno sprovelo još jednu zdravstvenu radionicu

Udruženje invalida “Živeti uspravno” u Doljevcu sprovelo je još jednu zdravstvenu radionicu, gde su njihovi članovi mogli, brzo i besplatno, da provere nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska, ali i da budu upoznati sa zdravim načinom života i pravilnom ishranom. Dragana Božić, sekretar ovog udruženja, kaže da se trude da svim članovima omoguće da na što jednostavniji način provere svoje zdravlje i danas su pozivali članove starije od 65 godina, a u okviru obeležavanja Svetskog dana starih osoba.

  • Ovaj projekat realizujemo u okviru projekta “Klub za osobe sa invaliditetom” koji je finansijski  podržala lokalna samouprava. Ovo je samo deo naših aktivnosti, a danas smo pozivali naše članove koji su stariji od 65 godina i na taj način smo želeli da, u susret Svetskom danu starih osoba, pružimo podršku i omogućimo i starijim članovima da besplatno provere svoje zdravlje- kaže Dragana Božić u izjavi za radio Koprijan.

Ona ističe da će narednih dana obići svoje najstarije članove koji danas nisu mogli da se odazovu ovoj akciji.

  • Naše udruženje skoro svakog meseca organizuje po jednu zdravstvenu radionicu u saradni sa doljevačkim Domom zdravlja. To je ujedno i prilika da naši članovi provere osnovne zdravstvene parametre, pitaju lekare o terapiji koja im je propisana i da li je uzimaju pravilno, ali i da iznesu neki zdravstveni problem koji ih muči u poslednje vreme- kaže Božić.

Ona je dodala da su članovi zadovoljni ovakmim akcijama i da je odziv veliki, što govori u prilog da su predavanja o zdravlju, koja su u prethodnom period održana, dala dobre rezultate i da sadašnji članovi udruženja više pažnje obraćaju na svoje zdravlje, ali i da su počeli da prihvataju preporuke lekara o zdravoj ishrani, zdravim životnim navikama i prevenciji nekih bolesti koje mogu da se izbegnu ukoliko se promene neke životne navike.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *