Počinju “Dani višnje” u Merošini

“Dani višnje”,  tradicionalna sajamsko-turistička menifestacija, simbol opštine Merošina, ove godine biće održana 25. i 26.maja. Svečano otvaranje manifestacije je 25.maja u 17.00 časova, a prema rečima organizatora, Narodne biblioteke i Turističke organizacije Merošine, pripremljen je bogat program, prolagodjen svim uzrastima i afinitetima posetilaca. Manifestacija će biti održana na Oblačinskom jezeru, u sklopu kompleksa Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“, a zvezda kulturno-zabavnog dela programa biće koncert pevačice Jelene Tomašević. Pokrovitelj manifestacije je Opština Merošina.

Prvog dana manifestacije, u subotu 25. maja, biće organizovan “Dan tradicije i folklora” na Oblačinskom jezeru, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča. –Ove godine za posetioce tradicionalne manifestacije „Dani višnje 2024“ pripremili smo i jedno novo, nesvakidašnje iskustvo, a to je posmatranje leta balonom iznad Oblačinskog jezera, ako budu ispunjeni adekvatni meteorološki uslovi. Vožnja balonom na topao vazduh, jedinstvena atrakcija na našem podneblju. Let balonom iznad Oblačinskog jezera je u promotivne svrhe i nije predviđen za posetioce, već je zamišljen kao najava komercijalnih letova balonom koji će uskoro postati sastavni deo turističke ponude opštine Merošina. U 16.00 časova očekuje nas defile učesnika smotre folklora u okviru kompleksa Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“.U nastavku programa očekuje nas Smotra foklora i nastupi KUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara. Za sve posetioce u 19.30 časova biće organizovan koncert Anđele Stanković u pratnji instumentalnog sastava Abrašević, kažu ogranizatori.

Drugi dan manifestacije – “Dan oblačinke“, u nedelju 26. maja 2024. godine, posvećen je čuvenoj višnji merošinskog kraja oblačinka.-Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 časova na Oblačinskom jezeru. Za one željne upoznavanja i istraživanja ovog neotkrivenog predela i drugog dana manifestacije je predviđen još jedan prelet balonom iznad Oblačinskog jezera. Učesnike i goste pozdraviće predsednik Opštine, a nakon toga sledi bogat kulturno-zabavni program sa nastupom folklorne sekcije Narodne biblioteke Merošina, kao i nastupi pevača izvorne muzike i instrumentalista. U nastavku programom su predviđene i igre spretnosti i zabave mališana iz PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana kreativna radionica sa predstavom za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 18 sati i 15 minuta. U 21 sat, vrhunac manifestacije, besplatan koncert poznate pop pevačice Jelene Tomašević, poznate po snažnom vokalnom umeću. Nadamo se dobrom provodu i sjajnoj atmosferi, te vas pozivamo da prisustvujete i uživate.

Inače, manifestacije je nastala davnih godina s ciljem promovisanja simbola opštine Merošina višnje oblačinke, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala ove opštine, a danas “Dani višnje” zauzimaju značajno mesto na mapi turističkih manifestacija naše zemlje.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *