Poreska uprava preseljena u Niš, u Doljevcu radi pisarnica

Poreska uprava Srbije od 1.jula broji 37 umesto dosadašnjih 78 organizacionih delova, pri čemu je ova organizaciona transformacija izvršena bez ijednog otpuštenog radnika, saopšteno je iz tog državnog organa.

Poslovi organizacione jedinice Poreske uprave u Doljevcu se od 1.jula nalaze u Nišu, a na adresi SO Doljevac,ulica Nikole Tesle 121, gde se nalazila Poreska uprava, radiće pisarnica preko koje poreski obveznici mogu da podnesu zahteve iz nadležnosti Poreske  uprave.

Poslovi organizacione jedinice Doljevac ubuduće će se nalaziti u Nišu. Tako će se građani doljevačke opštine za poslove  poreske kontrole, naplate javnih prihoda, poreza na prenos apsolutnih prava ( nepokretnosti i motornih vozila), poreza na nasleđe i poklon i poreza na registrovano oružje obraćati organizacionoj jedinici u Nišu na adresi Nikole Pašića 24.

Što se tiče poreskog računovodstva, povraćaja, preknjižavanja javnih prihoda i izdavanja poreskih uverenja, umesto u Doljevcu, te poslove će završavati na adresi generala Milojka Lešjanina br.19 u Nišu.

Spisak novih organizacionih jedinica poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave. U saopštenju se, takođe, navodi da je poreska uprava imala u vidu potrebe građana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara, te da je upravo zbog toga formiran Sektor za izdvojene aktivnosti, koji ima organizacione delove na broju lokacija širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku.

Fizičkim licima je omogućeno da, kao i do sada, poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku u svim organizacionim delovima. Pored toga, u ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će građani moći da ostvare kontakt sa Upravom.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *