Povreda na radu u Leoniju prekinula karijeru mladog odbojkaša!

Stefan u bolničkom krevetu
Stefan u bolničkom krevetu

Nekada jedan od najtalentovanijih odbojkaša u Srbiji , Stefan Iskrenović (21) bori se sa teškim bolovima već više od 15 meseci , a sve zbog povrede koje mu je nanela mašina na radnom mestu u fabrici  Leoni u Prokuplju. Kako kaže ovaj dvadesetjednogodišnjak iz Prokuplja sve se desilo septembra 2015. godine, kada je mašina za kojom je radio izletela iz ležišta i povredila ga. Dobio je direktan udarac u desnu nogu i butinu. Pokidan mu je kvadriceps, prednji ligament, oštećen diskus, dobio je kontrakturu kolena i upalu nerva -išijadikus.  Sve ovo vreme, kako objašnjava, u fabrici Leoni nije nailazio na razumevanje rukovodstva. Nije pomoglo ni slanje  pisma direktoru kompanije  Klemensu Saksu. -Do sada sam na banju, lekove, privatne terapeute dao preko 15.000 evra, a fabrici Leoni sam poslao račune za oko 900.000 dinara, od čega su mi oni platili dva puta banjsko lečenje u Ribarskoj banji od oko 367.744 dinara, a još dva puta su mi uplatili po 70.000 dinara – tvrdi Stefan. Nažalost sada je prekinuta svaka dalja komunikacija sa rukovodostvom firme -kaže Stefan, a prilikom poslednjeg obraćanja dobio sam odgovor da bi  trebalo da budem zadovoljan  onim što su mi do sada dali. Posle dva meseca dobio sam i otkaz sa obrazloženjem da je smanjen obim posla, iako svi znaju da su čak primljeni i novi radnici, rekao je Stefan Iskrenović.

U  kompaniji Leoni demantuju navode svog bivšeg radnika i tvrde da su oni  želeli da mu pomognu, ali da su svi pokušaji sa njihove strane nailazili na Stefanovo odbijanje i nesaradnju.

Kako su u menandžmentu rekli za „Blic“ oni su  akcenat stavili na njegovo izlečenje, nudili mu plaćanje oporavka u bilo kom delu sveta, međutim, on je od početka insistirao na odšteti od nekoliko desetina hiljada evra, u zavisnosti od trenutnog raspoloženja – rekli su u  kompaniji. Demantovali  su da su  dobili Stefanov zahtev za produženje ugovora o radu i ukazuju na činjenicu da trenutno imaju 98 zaposlenih osoba sa hendikepom, te da bi se našlo mesto i za njega, da im se obratio.

Inače, prema tvrdnji  Stefana Iskrenovića, posle njegove povrede inspekcija rada nije izlazila u kontrolu, iako im seobraćao.Takodje, prema njegovim tvrdnjama povrede na ovoj mašini se i dalje dešavaju ali o tome još uvek niko i ne priča.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *