Predrag Marković u Doljevcu predstavio svoj roman

pedja bogiPredrag Marković bio je danas popodne gost doljevačke Javne biblioteke, predstavivši tom prilikom svoj najnoviji roman “Zavodnik ništavila”. U prisustvu ljubitelja pisane reči i učenika ovdašnje Ekonomske škole, na književnoj večeri  autor je govorio o  svom delu i razlozima zbog kojih je nastajalo čitave tri decenije.

publikaKroz ovaj roman lavirint, kako su ga izdavači nazvali, autor prepliće izmišljene individualne i stvarne nacionalne sudbine, tragične, ispostaviće se na kraju u oba slučaja, ističući   težnju ka potragama za ličnim i nacionalnim identitetom, kroz države  koje su nastajale i nestajale ( Jugoslavija, SSSR).  S obzirom na to, da kako je rekao “mi obično najmanje znamo o onome što je najbitnije da znamo”, kroz roman pripoveda i o istorijskim dogadjajima tako značajnim, a tako nepoznatim većini našeg društva, stavljajući akcenat na seobe našeg naroda u Rusiju i ruskog naroda u Srbiju i govoreći zatim o uticaju koji su jedni na druge ostvarili.

opet publikaPredrag Marković tom prilikom dao je i intervju radio Koprijanu, koji možete slušati sutra na talasima radio Koprijana.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *