Raspisan konkurs za Dečju književnu koloniju u Doljevcu

Konkurs za devetu Dečju književnu koloniju, u organizaciji doljevačke Javne biblioteke, raspisan je danas, potvrdjeno nam je u ovoj ustanovi kulture. Sva deca, učenici osnovne škole iz cele Srbije, od četvrtog do sedmog razreda, bilo da se bave pisanjem pesama ili priča, svoje radove, mogu poslati na mail adresu Javne biblioteke bogibis@gmail. com ili poštom na adresu: Javna biblioteka Doljevac, ulica Nikole Tesle broj 28, sa naznakom za Dečju književnu koloniju.

Svi zainteresovani djaci, tri do pet pesama ili priča,  trebalo bi da pošalju najkasnije do 15.septembra, a dvanaest odabranih učesnika, učestvovaće u radu kolonije, koja će biti održana  od 24. do 29. sepetembra u Doljevcu. Takodje, svim školama ne samo u našoj opštini i okolnim mestima, već i šire poslat je dopis u kome se učenici pozivaju da šalju svoje radove, te se doljevačka ustanova kulture nada gostima iz svih delova zemlje. Posebno bi im bilo drago ističu, kada bi ugostili djake sa Kosova i Metohije.

Inače,  radovi mladih pisaca će se naći i u Zborniku, koji Javna biblioteka izdaje nakon ovog okupljanja mladih stavralaca.  Ovih dana, kako nam je potvrdio direktor biblioteke Bogi Mitić, iz štampe će izaći Zbornik dečjih radova sa prošlogodišnje Dečje književne kolonije.

Kako Mitić ističe, čilj ove manifestacije je približavanje knjige najmadjima, afirmisanje mladih talenata, njihova edukacija, ali i očuvanje lokalnog dijalekta.

Tekst:J.Kozomara/Foto: Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *