Raspisan Konkurs za osnovnu obuku za vatrogasce, Doljevcu potrebno troje

Doljevačkoj vatrogasnoj stanci potrebna su tri vatrogasca-spasioca, objavljeno je u Konkursu Ministarstva unutrašnjih poslova. Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca predvodja upošljavanje ukupno 300 kandidata za teritoriju Srbije. Rok za prijavu je 25. maj. Prijava se podnosi policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata.

Inače, od 300 kandidata koliko će biti primljeno na obuku u celoj zemlji, 14 će dobiti posao u vatrogasnim jedinicama u Nišavskom okrugu – po 4 kadidata u Nišu i Gadžinom Hanu i po 3 u Svrljigu i Doljevcu. Najmanje kandidata se traži u Topličkom kraju – 4, po 2 iz Prokuplja i Blaca.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani RS sa najmanje godinu dana prebivališta na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa, sa najmanje srednjom školom, ili lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju, ali i da nema bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takodje, potrebno je da kandidat ima dozvolu za B kategoriju, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od godinu i po dana od završetka obuke.

Kandidati su u obavezi da ispune posebne kriterijume i uspešno prođu proces selekcije kako bi dobili posao i to lekarski pregled, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervju, a svaki pojedinačni deo procesa selekcije je eliminacioni za kandidate koji ne zadovolje utvrđene kriterijume. Na osnovu konačne rang liste, odluku o prijemu kandidata donosi ministar unutrašnjih poslova.

Polaznik koji uspešno završi Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica radni odnos zasniva u svojstvu pripravnika u vatrogasno-spasilačkoj jedinici, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *