Učenice Anja i Lena iz Malošišta pobednice na Okružnoj recitatorskoj smotri u Nišu

Na Okružnoj smotri recitatora u Nišuučenice OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenje u Malošištu  osvojile su  I i II mesto. Smotra je održava u Niškom kulturnom centru.

Anja Đorđević učenica II-11 odeljenja u Malošištu osvojila je I mesto i plasirala se na Republičku smotru recitatora koja će biti održana u Valjevu. Lena Tošić učenica IV razreda u Malošištu osvojila je II mesto. Tako su ove učenice zauzele prva dva mesta u takmičenju mlađeg uzrasta. Mentori su bile učiteljice Danijela Mitrović i Mira Pejčić.

Anja Đorđević je  recitovala pesmu „Radoznalo vrapče“ B. Crnčevića, a Lena Tošić „Gde je Cica“ M. Danojlića.

  • Veoma sam ponosna na uspeh moje učenice Anje koja je pobedila na Okružnom takmičenju recitatora u Nišu i ovo je velika pohvala za nju i mene jer samo jedno dete iz kategorije mlađeg uzrasta se plasira za dalje nadmetanje. Izuzetna je bila i Lena i njena interpretacija pesme i ovom prilikom joj čestitam-kaže mentor Danijela Mitrović.
Lena i Anja sa učiteljicama i roditeljima

Inače, đaci ovih učiteljica, Danijele Mitrović i Mire Pejčić, već su učestvovala na ovom i  raznim drugim takmičenjma prethodnih godina i postizala zapažene rezultate.

Kako kaže Danijela Mitrović žiri je ocenjivao po strogim kriterijumima uz  poštovanje elementa koji su jasno merilo, jasno naznačeni u kriterijumima, od izbora pesme, dikcije, izražajnosti, prirodnosti i itd.

Anju Đorđević sada očekuje Republička smotra recitatora, a prema rečima učiteljice, najverovatnije neće biti uživo održana, već će Anjino prelepo kazivanje stihova snimiti u Niškom kulturnom centru profesionalni snimatelj, a snimak biće poslat u Valjevo.

Organizatori 52. Smotre recitatora Srbije  „Pesniče naroda mog“ su Savez amatera Srbije i Centar za kulturu u Valjevu, a ovdašnja škola redovno učestvuje na ovoj manifestaciji.

Ova smotra, kako kaže učiteljica Danijela,  ima važnu misiju da deca zavole književnost i nauče da lepo kazuju, tako da podržava nastojanje da se kulturna dešavanja organizuju, zbog aktuelne epidemiološke situacije, i u onlajn formatu.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *