Raspisan konkurs za rešavanje stambenih problema izbeglih lica

Komesarijat za izbeglice RS rapisao je  javni poziv u cilju rešavanja stembenih problema  lica izbeglih sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naime, sve osobe koje su, usled ratnih dešavanja tokom devedesetih godina, morala da napuste svoje domove i još uvek nemaju  svoj dom mogu konkurisati za dodelu montažne kuće ili za dobijanje gradjevinskog materijala za završetak  izgradnje započetih kuća.

Konkurs traje do 25.maja, a pravo da konkurišu imaju sve izbeglice ili bivše izbeglice sa teritorija Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, iz svih jedinica lokalne samouprave Republike Srbije. Na taj način, posle nekoliko decenija, konačno im se pruža  mogućnost da trajno reše ovo osnovno egzistencijalno pitanje. Planirana je izgradnja 30 montažnih kuća, kao i dodeljivanje 100 paketa gradjevinskog materijala za adaptaciju ili završetak već započetog stambenog objekta.

Komesarijat je raspisao dva javna poziva za te namene, a sva potrebna dokumentacija za učešće na konkursu može se preuzeti sa sajta Komesarijata, gde se mogu dobiti i sve bliže informacije o  ovim javnim pozivima.

I osobe sa teritorije opštine Doljevac, koje ispunjavaju konkursne uslove takodje mogu podneti zahtev za ostvarivanje ovih prava. Konkurs je centralizovan,  što znači da konačnu odluku donosi Komesarijat za izbeglice.

Takodje, prema najavama, tokom juna očekuje se raspisivanje još jednog javnog poziva za dodelu seoskih kuća sa okućnicom licima sa statusom izbeglica.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *