Nedelja Crvenog krsta

Doljevački Crveni krst će, kao i ranijih godina, tradicionalno, nizom aktivnosti, obeležiti Nedelju Crvenog krsta. Volonteri Crvenog krsta organizovaće razna edukativna predavanja, a biće organizovane i posete svim bebama u opštini Doljevac koje su rođene u ovoj nedelji i biće im darivani prigodni pokloni. Kako kaže Danijela Kostić iz ove organizacije biće organizovan i tradicionalni kviz “Šta znaš o Crvenom krstu” za učenike trećeg i četvrtog razreda.

  • Crveni krst Doljevac će tradicionalno obeležiti jedan od najznačajnijih datuma za ovu organizaciju i obeležavanje ovog događaja sprovešćemo po uputstvima koje smo dobili od Crvenog krsta Srbije  i na način na koji će to  učiniti i ostale organizacije na teritoriji  Republike Srbije. Ove godine u kalendaru aktivnosti imamo i jednu novinu, a to je organizovanje predavanja i održavanje tribina za pripadnike romske populacije.  U saradnji sa doljevačkom policijom biće organizovana ova predavanja u svim romskim naseljima, a tema će biti „Prevencija nasilja u porodici“.– istakla je, u izjavi za radio Koprijan, Danijela Kostić.

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta biće sprovedene i ostale aktivnosti koje realizuju svake godine, a to je prikupljanje članarine i poseta  Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu.

  • Tradicionalno, naši volonteri, posetiće i sve bebe rođene u periodu od 8.do 15.maja i biće im uručeni poklon paketi. – ističe Kostićeva.

U saradnji sa  OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu biće održana i razna edukativna predavanja, kako za đake tako i za njihove roditelje, a poseban akcenat biće stavljen na prevenciju raka grlića materice i dojke.

  • I ove godine imaćemo nagradni kviz „Šta znaš o Crvenom krstu“ za učenike trećeg i četvrtkog razreda, takođe u holu Javne biblioteke biće otvorena izložba radova dece „Krv život znači“, a za najkreativnije obezbeđene su i simbolične nagrade. – kaže za kraj razgovora Danije Kostić ispred ove organizacije.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *