Raspisani izbori u opštini Doljevac

Opštinu Doljevac, kao i još nekoliko opština u Srbiji 16.decembra očekuju lokalni izbori. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike Skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac za sredinu decembra, saopšteno je iz parlamenta.

Odluka o raspisivanju izbora u ovim lokalnim samoupravama stupa na snagu danom objavljivanja u “Službenom glasniku”, kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji. Izbori u opštinama Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac biće u nadležnosti organa za sprovođenje izbora na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima. Dejan Smiljković predsednik SO Doljevac, potvrdio je ovu informaciju i pozvao sve političke subjekte da se u skladu sa zakonom i ponašaju u toku predstojeće izborne kampanje. On je podsetio da je predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić, podneo pismenu ostavku 25. septembra, što je uslovilo da dodje do ovih izbora.

Odbornik “Dveri”  u SO Doljevac, Nenad Stoiljković je u pismenom saopštenju naveo da su ovi izbori nelegalno raspisani i da su se obistinile njegove tvrdnje da se izbori raspisuju  zbog toga što aktuelna vlast u Beogradu nije sigurna u pobedu na već ranije zakazanim izborima u opštini Lučani. Treba dodati da reagovanja ostalih političkih stranak nismo zabeležili.

Inače Vlada RS je imenovala Privremeni organ koji će rukovoditi opštinom Doljevac do izbora. Tako je predsednik Privremenog organa Goran Ljubić, dok su članovi Dejan Smiljković, Miloš Vukotić, Srđan Marjanović i Dragoslav Stanković. Prva sednica ovog organa zakazana je za utorak 30. oktobra u 10 časova.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *