Renovirana pijaca u Pukovcu i zvanično otvorena

IMG_20171009_102022Renovirana pijaca u Pukovcu, koja od nedavno posluje u 2000 kvadrata natkrivenog prostora, sa preko 200 tezgi danas je i zvanično  otvorena, u prisusutvu predstavnika EU PROGRESA. Iako posluje još odavno, sada je njen rad organizovan po svim standardima, kažu nadležni, a na uredjenju će se raditi i dalje, s obzirom na to da je sada završena tek prva faza gradnje. U modernizaciju ovog prostora EU i vlada Švajcarske su preko programa  EU PROGRES u tu investiciju uložile oko 180.000 evra, dok je učešće lokane samouprave bilo 20.000. Takodje u narednom periodu planira se dalje sredjivanje ovog prostora, kroz izgradnju lokala koji će se izmajmljivati zainteresovanim prodavcima.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić rekao je danas na otvaranju da su sada stvoreni dobri uslovi za plasiranje  robe malih poljoprivrednih proizvodjača, što je za naše stanovništvo značajno jer smo poljoprivredni kraj, a ovom vrstom proizvodnje se bave ljudi kojima je teško, zbog potreba tržišta rada, da nadju drugo zaposlenje.

Ovo je sada prva  uslovna pijaca u ovom kraju, a s obzirom na to da je ovo tek prva faza gradnje, njen sadržaj će u narednom periodu biti još bogatiji, jer planiramo u saradnji sa našim partnerima, izgradnju lokala, koje će svi zainteresovani moći da iznajme po povoljnim uslovima, čime će se njen kapacitet još više proširiti, istakao je Ljubić.

IMG_20171009_102345Program EU PROGRES inače, ovakve projekte finansira putem grantova, tj. dodeljuje opštinama sa kojima saradjuje, a medju kojima je i opština Doljevac, bespovratna sredstva iz fondova EU  i švajcarske Vlade, dok opštine same sprovode nabavku i izvode  radove.

Graeme Tyndall
Graeme Tyndall

Kako je danas istakao program menadžer EU PROGRESA Graeme Tyndall  ovde je taj posao odlično uradjen.  – Ovo nije jedini projekat na kojem smo saradjivali. Bilo je i drugih zajedničkih poslova i mogu vam reći da se doljevačko rukovodstvo pokazalo kao jako dobar partner. Zato ćemo i nadalje nastaviti da sardjujemo na projektima od ekonomskog i socijalnog značaja. Napomenuo bih da smo do sada pored pijace u Pukovcu finansirali i stručno usavršavanje i obuku radnika fabrike Leoni, a  radili smo i na pripremi tehničke dokumentcaije za vodovod i za školu, što bih naročito istakao. Nadam  da će i u budućnosti biti još dobrih projekta na kojima ćemo zajedno raditi, rekao je Tyndall našem radiju.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici EU PROGRESA, čelnici doljevačke lokalne samouprave, kao i gosti iz okolnih opština čije stanovništvo gravitira ka ovoj pijaci, te je uredjenje ovog prostora i za njih takodje jako bitno.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *