Šljive darovnice zasadjene u dvorištu OŠ u Doljevcu

Sadnjom dva drveta šljive, u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, simbolično je otpočela projektna nastava pod nazivom „Nasmešite se kad kažete dete“, posvećana liku i delu čuvenog, nedavno premilunog pesnika Dobrice Erića.

Šljive darovnice, iako zvuči neobično, imaju i svoja imena, Dobrica, po Eriću i Zorica, po junakinji iz njegovih pesama. Sadnice su poklon djaka i njihove učiteljice Biljane Vulović iz OŠ „Sveti Sava“iz sela Bare, kod Knića, rodnog mesta Dobrice Erića, a poslate su sa željom da se na taj način trajno sačuva sećanje na ovog  velikog pesnika. 

Na mestu gde su danas šljive posadjene održan  je i čas u prisustvu velikog broja učenika, ali i profesora, pre svega srpskog jezika, kao i biologa i učiteljica. Ovaj performans u prirodi otvorio je  učenik 7/3 odeljenja iz Doljevca Vukašin Jovanović koji je recitovao Erićevu pesmu posvećenu ovom voću.

Takodje, tom prilikom profesorka srpskog jezika Danijela Stojanović govorila o običajima vezanim za šljivu, kojih je u našem narodu mnogo, a nastupali su recitatori i pesnici ovdašnje škole.

Aktivnosti koje su planirane u okviru projektne nastave biće nastavljene već sledeće nedelje.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *