Sutra do ponoći poslednji rok za prijave mladih za 5.000 dinara

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara trajaće sutra do ponoći. Prijave za 5.000 dinara počele su još 1. decembra, a ministar finansija Siniša Mali saopštio je da se prvih nedelju dana prijavilo 800.000 mladih za pomoć države od 5.000 dinara.

Ponovio je da za ovu pomoć svi mladi treba da se prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavlјivali, i da je to neophodno uraditi preko portala Uprave za trezor. Ministar je istakao da je pomoć za mlade uklјučena u rebalans budžeta i da su izuzetno pozitivne reakcije.

Prijavljivanje je jednostavno, kao i u prethodnom periodu, preko sajta Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs a  sve što je potrebno jeste broj lične karte, matični broj i račun u banci. Ukoliko neko nema otvoren račun u banci, otvara mu se automatski namenski račun koji će nakon isplate biti zatvoren. Poslednji dan prijave je 15. decembar, za sve mlade od 16 do 29 godina, a nakon toga sledi isplata koja bi trebalo da bude završena do 20 decembra.

Kako je najavio isplata 5.000 dinara počeće već 16. decembra, a je rekao i da očekuje da će država svima isplatiti novac najkasnije do 19. decembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *