Sutra se završava kamp Crvenog krsta u Doljevcu

 Tradicionalni kamp doljevačkog Crvenog krsta ove godine okupio je decu  iz Niša, Prokuplja, Gadžinog Hana, Merošine, Vlasotinca, Svrljiga, Bele Palanke, ali i decu iz Doljevca. Tokom boravka u kampu deca su sticala  znanja o osnovnim principima Crvenog krsta i imala su obuku iz prve pomoći. Takođe, deci su održana razna edukativna predavanja, a kako bi deci boravak u Doljevcu bio što zanimljiviji i ispunjeniji svake večeri organizovan i neki zabavni program. Kamp se završava sutra.

Sedamnaestogodišnja Sara Savić iz Niša boravi u doljevačkom kampu i sa svojim drugarima brine da sve protekne kako treba tokom ovog druženja.

  • Volonter sam Crvenog krsta već tri godine, ali sam u ovoj organizaciji od 2012. godine kada sam posećivala ovakve kampove. Ove godine trudili cmo da decu koja borave ovde da upoznamo sa glavnim problemima dece i mladih. Akcenat smo stavili na upotrebu droga i alkohola, trgovinu ljudima,  ali bilo je reči i korisnih saveta i o drugim temama, recimo o pravim vrednostima čoveka, toleranciji, humanosti i slično.- rekla je Sara Savić u izjavi za radio Koprijan.

Ona je dodala da je boravak u kampu jedno veliko iskustvo, jer je ranijih godina i sama bila učesnik kampa, i da deca mogu dosta da nauče i da stečena znanja prenesu svojim vršnjacima i starijima.

Volonter Crvenog krsta iz Prokuplja Luka Kocić, koji ima 16 godina,  kaže da je Doljevac prelepo mesto i da je oduševljen uslovima smeštaja u kampu.

  • Učenik sam Tehničke škole „15.maj“ u Prokuplju, prošle godine sam prvi put bio učesnik kampa, ali ovogodišnji boravak u Doljevcu mi je lepši, vreme nam je ispunjeno raznim aktivnostima i poučnim predavanjima. –kaže Luka.

Zbog prelepih utiska koje je prošle godine ponela kući, Anita Nikolić iz Merošine, odlučila je da i ove godine boravi u doljevačkom kampu.

  • Proteklih dana smo kroz razne radionice i predavanja naučili dosta novih i obnovili stara znanja, koje su nam prezentovali volonteri koji borave u kampu sa nama.

Teodora Stanojević, sedamnaestogošnja Prokupčanka, prvi put je u Doljevcu, ali i u kampu ovakve vrste.

  • Boravak u kampu je jedno predivno iskustvo. Stekla sam puno novih drugarica i drugova. Poneću kući i prelepe utiske tokom boravka u Akva parku u Doljevcu, ali i nova znanja koja sam stekla tokom raznih edukacija koje su ovde održane.

Prema planu aktivnosti danas će deca, polaznici kampa, raditi anketu sa građanima Doljevca na temu trgovine ljudima. Polaznici kampa sutra će otići svojim kućama.

M.Jovanović/D.Dinić/Radio Koprijan

Foto: D.Dinić/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *