home Društvo, Vesti Udruženje invalida sprovelo zdravstvenu radionicu

Udruženje invalida sprovelo zdravstvenu radionicu

Udruženje invalida „Živeti uspravno“ Doljevac danas je organizovalo zdravstvenu radionicu za svoje članove. Medicinski tim doljevačkog Doma zdravlja održao je predavanje o pravilnoj ishrani, a članovima je izvršena besplatna analiza nivoa šećera u krvi i provera krvnog pritiska.

  • Danas smo održali zdravstevnu radionicu za naše članove i ovom prilikom su svim članovima udruženja izmerene vrednosti nivoa šećera u krvi i provera krvnog pritiska.- kaže Dragana Božić, sekretar udruženja.

Zdravstevni radnici  ovdašnjeg Doma zdravlja održali su i edukativno predavanje na temu pravilne ishrane, a predočene su im druge zdravstvene teme poput lečenja povišenog holesterola u krvi i ostale moguće zdravstvene tegobe koje prate osobe sa inaviditetom.

  • Medicinski tim je danas tokom predavanja odgovarao na pitanja naših članova i pored ovih standardnih procedura, mogli su da se i informišu o zdravstvenim tegobama koje imaju i saznaju na koji način mogu da izvrše i dopunske preglede.- kazala je Božić.

Ona se je na kraju zahvalila svim članovima udruženja koji su se priključili ovoj radionici , ali i medicinskom timu koji se uvek rado odazove njihovom pozivu.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Foto: D.Dinić/Radio Koprijan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *