Sutra u Doljevcu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Doljevački Crveni krst sutra, 23.oktobra, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u holu Javne biblioteke u Doljevcu u vremenu od 9 do 14 sati. Sekretar Crvenog krsta Danijela Kostić istakla je u izjavi za radio Koprijan da opština Doljevac, godinama unazad, je na začelju tabele po odazivu građana da se priključe ovakvoj akciji. Zato će Crveni krst omogućiti prevoz svim licima koja žele da daju krv, a dovoljno je da se jave ovoj organizaciji putem telefona 870.079.

Ona je dodala da zaposleni u PS Doljevac prednjače po broju dobrovoljnih davalaca krvi.

  • Mogu slobodno da kažem da je to jedina organizacija iz koje se masovnije odzivaju dobrovoljni davaoci krvi. Na teritoriji naše opštine postoji veliki problem u sagledavanju ove grupe ljudi, pre svega problem nastaje oko slobodnih dana koja im po zakonu sleduju- istakla je Kostićeva.

Danijela Kostić je rekla da kroz razne apele i razgovore sa rukovodiocima preduzeća, ustanova i organizacija pokušavaju da pobošaju status i prava dobrovoljnih davalaca krvi, ali da njihovi apeli nemaju dovoljno odjeka, bar onoliko koliko oni to žele. Dodala je i to da većina dobrovoljnih davalaca krvi ne zna za brojne povlastice, kao što su besplatni pregledi, lekovi i specijalističke usluge. Pravo na beneficije imaju oni koji su deset puta i više dali krv ili su bili davaoci u prethodnih godinu dana.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *