Sve manji broj prvaka u opštini Doljevac

Ove godine prvi put u školske klupe na teritoriji opštine Doljevac  sešće oko 145 đaka. Naime, u prvi razred polaze deca rođena od 1.marta  2012. godine do kraja februara 2013. godine. Olakšavajuća okolnost bila je  ta što roditelji, ove godine,  nisu morali da pribavljaju dokumenta za upis, već su to radile nadležne službe u školi. Kako kaže generalni direktor doljevačke škole „Vuk Karadžić“  Goran Ilić trenutno je na spisku 146 deteta, a škola je ranije upisivala mnogo više dece u prvi razred.

  • Poslednjih godina beležimo sve manje dece. Ranije je prosek bio oko 180 prvaka, pa čak i preko 190 smo upisivali za polazak u školu, nažalost sada imamo sve manje učenika. Ove godine broj dece je povećan u odnosu na prethodnu kada smo upisali najmanji broj dece u istoriji postojanja škole u Doljevcu. Prošle školske godine upisano je svega 125 đaka- istakao je Ilić.

On dodaje da je period letnjeg raspusta iskorišćen za sređivanje školskih objekata i da će đaci nesmetano krenuti u školu.

  • Svi objekti su spremni za novi školsku godinu. Škola u Malošištu je završena, a uočeni nedostaci su otklonjeni. Izvođaču je naloženo da popravi nedostatke, a nov inventar, odnosno klupe i stolice raspoređuju se po učionicama po broju đaka, a nameštene su i nove table- kaže Ilić.

Prema njegovim rečima đaci u Malošištu pohađaće nastavu kao i pre, odnosno učenici od 5. do 8. razreda u prepodnevnim satima, a učenici od 1. do 4. razreda u poslepodnevnoj smeni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *