Tri nova konkursa za posao u Nemačkoj

Tri konkursa za zapošljavanje u Nemačkoj raspisaće ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje i nemačka organizacija GIZ. Na ovaj način do posla u najrazvijenijom evropskoj ekonomiji, za platu od oko 1.600 evra mesečno, moći će doći medicinske sestre i tehničari, opšteg i pedijatrijskog smera, potvrđeno je za “Blic Biznis” .

Prijavljivanje za učešće na projektu vrši se isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), koja je, pored evidentiranja svih prijava, zadužena i za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije. Tako je ovo, praktično, jedini kontrolisani način odlaska u Nemačku.

Glavni uslov koji kandidati moraju da ispune je završena četvorogodišnja medicinska škola. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma, prekvalifikanti se ne primaju.

Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno, jer projekat pod nazivom “Triple Win” obezbeđuje stručnu i jezičku pripremu medicinskog osoblja i to o trošku projekta.

One thought on “Tri nova konkursa za posao u Nemačkoj”

  1. Nesvazljivo da prekvalifikanti nemogu da konkurisu. Razumem da tako nesto moze za kandidate koji su završili neke druge srednje škole ali kandidati sa završenom redovnom srednjom med.skolom i nekim drugim zvanjem mislim da treba da budu sagledamo jer oni bi možda ispit ili dva dodali za zvanja: med.tehnicar ili pedij.sestra. Kamo srece da da niko neodlazi iz Srbiju ali kad smo takva država onda mora da omladina ide. Vrlo brzo ce mi ostati bez stručan kadar u svim granama i sta ispada skolujemo decu za inostranstvo. Drzava se treba urazumiti i uvesti organizovano tj. planirano skolstvo,a pre toga stvoriti uslove zaposljavanja. Lako ce mi i ovo malo sto je ostalo rasprodati i ostaviti potomke na ledinu. Jos nije kasno da se ova drzava normalizuje i ocitavi pa makar radili sami za sebe. Pozz….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *