U Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu bez obolelih od korona virusa

Odmah na početku pandemije korona virusa znalo se da će najveći udar biti na staračke domove. Zato su u Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu maksimalno pristupili merama zaštite kako korisnika, tako i zaposlenih. Pojačane su mere higijene, a redovno je vršena i dezinfekcija prostorija ove ustanove. Kako nam je rekao direktor Doma u Doljevcu Dejan Radovanović angažovanjem svih došli smo do toga da trenutno nemamo pozitivnih korisnika, kao ni zaposlenih. Takođe, on nam je potvrdio da su trenutno u karantinu i zaposleni i štićenici uz smenu na 15 dana.

Kako kaže Radovanović oni su preporuke resornog ministarstva shvatili krajnje ozbiljno, pa su posete, ali i izlasci štićenika iz doma već više od mesec strogo zabranjeni.

Borimo se svim silama da virus ne uđe u ustanovu, jer smo svesni kakav bi to rizik bio po živote naših korisnika, dodaje Radovanović.

Nadležni inspektori do sada su u nekoliko puta obilazili ovu ustanovu, kako bi proverili da li se rukovodstvo ustanove pridržava preventivnih mera i preporuka, poput pojačane higijene i dezinfekcije i zabrane kontakata, i da do sada nije bilo primedbi. Pripadnici Vojske Srbije još uvek obezbeđuju objekat, a takođe, uzorkovana je i hrana koja se servira korisnicima.

Svim zaposlenima je urađen test na prisustvo korona virusa i srećom svi su bili negativni.

Na kraju, dodaje Radovanović, trebalo je uložiti mnogo truda kako virus ne bi ušao u ovu doljevačku ustanovu, poput domova u Nišu, i sav napor je dao rezultate da bi se takav kataklizmičan scenario izbegao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *