U opštini Doljevac najmanje 8 osoba pozitivno na korona virus

Korona virus uzima maha i na području opštine Doljevac. Pošto, nažalost, na naša pitanja koja smo uputili Institutu za javno zdravlje Niš nismo dobili odgovore za naša saznanja o broju obolelih sa područja Doljevca,  iz dobro proverenih izvora smo saznali de je krajem prošle sedmice i za vikend testirano više osoba, a da je osmoro njih bilo pozitivno na korona virus.

Ove osobe se nalaze u izolaciji u hali Čair i Studentskom centru Niš. Takođe, neki od njih se nalaze i na lečenju u KC Niš.

Prema sajtu covid19.rs, u samoizolaciji se sa današnjim danom nalazi 75 osoba sa područja opštine Doljevac, a na području opštine Žitorađa taj broj je 50. Prema ovim podacima broj ljudi u samoizolaciji je smanjen u odnosu na prethodni dan. U Doljevcu za 16, a u Žitorađi za čak 25 lica.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Doljevcu u toku jučerašnjeg dana  u Domu zdravlјa Dolјevcu izvršeno je 50 pregleda i pruženo 210 usluga i bio je 21 telefonski poziv od strane građana. U ambulanti za respiratorna stanja i febrilna obolјenja bilo je ukupno 14 pregleda i pruženo je 25 usluga, na kliniku za plućne bolesti upućen je 1 pacijent. Na epidemiologiju Instituta za javno zdravlјe Niš odneto 4 medijuma za testiranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *