U udruženju invalida u Doljevcu niz edukativnih predavanja

Udruženje invalida „Živeti uspravno“ u Doljevcu danas je sprovelo niz edukativnih predavanja za svoje članove. Naime, najpre je održano predavanje o štetnosti pušenja i duvanskog dima, a povodom Svetskog dana bez duvanskog dima. Članovima su podeljeni flajeri na kojima su istaknute sve štetne posledice konzumacije duvana, a stručne ekipe Doma zdravlja Doljevac održale su i kraće predavanje o ovoj temi. Kako kaže sekretar ovog udruženja Dragana Božić u nastavku edukativnih predavanja članovima je bila ponuđena mogućnost da besplatno provere nivo šećera u krvi i visinu krvnog pritiska, a bile su im prezentovane i zdrave životne navike i pravilna ishrana. Ona je dodala da je odziv članova bio odličan i da su članovi zadovoljni ovakvim akcijama jer mogu bez čekanja i zakazivanja da provere svoje zdravlje.

Takođe, zanimljivim predavanjem obeležena je i borba protiv mišićne distrofije i ovom prilikom ukazano je na probleme obolelih od ove retke neuromišićne bolesti, koja se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija.

Na kraju je istakla da se ovakve akcije i predavanja održavaju uz podršku lokalne samouprave  kroz projekat “Klub za osobe sa invaliditetom”.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *