Uhapšeno ovlašćeno lice firme “Tica auto” iz Malošišta

tica auto
Izvor: Google

Niška policija uhapsila je M. T. iz firme “Tica auto” iz Malošišta zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, falsifikovao službene isprave i protivzakonito prisvojio 910.440 dinara, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Osumnjičeni, bivši službenik MUP-a i jedno vreme načelnik Saobraćajne policije u niškoj Policijskoj upravi uhapšen je u akciji “Kvadrat”.”

Naime, kako je radio Koprijanu rekla Olivera Mijalković PR Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, M.T. je bio obavezan da, kao ovlašćeno lice za izdavanje registracionih nalepnica,  izveštaje redovno predaje  Policijskoj upravi u Nišu, kao i uplatnice za polisu osiguranja i prateće takse i poreze, što on nije učinio, već je novac zadržavao za sebe. Te prekršaje uradio je, kažu dalje u tužilaštvu,  tokom 2015. i 2016. godine.

U tužilaštvu dalje  navode da je osumnjičeni bio dužan da u roku od 24 sata po izdavanju nalepnica o registraciji vozila uplati novac MUP-u, ali to nije uradio do trenutka hapšenja. Nakon saslušanja M.T. je pušten da se brani sa slobode.

J.K.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *