Uspeh doljevačkog udruženja invalida na sportskom takmičenju

U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom, a u organizaciji Doma za stara i invalidna lica Doljevac  održano je sportsko takmičenje za osobe sa invaliditetom. Udruženje invalida „Živeti uspravno“ iz Doljevca uzelo je učešća u ovom sportskom nadmetanju i zabeležili su značajne uspehe. Kako kaže Dragana Božić sekretar udruženja u sportskim igrama učestvovalo je šest ekipa, dve iz Doljevca i četiri ekipe iz  Kragujevca, Kuline, Pančeva, Jagodine. Sportsko takmičenje održava se šestu godinu zaredom.

Ovo doljevačko udruženje osvojilo je zlatnu medalju u takmičenju u šahu, u stonom tenisu osvojili su  srebrno odličje, a u obaranju čunjeva zauzeli su treće mesto i bronzanu medalju.

  • Ovo je bila prilika da se naši članovi druže sa korisnicima drugih domova i da međusobno razmene iskustva, a koja se tiču položaja osoba sa invaliditetom- rekla je Božićeva u izjavi za radio Koprijan.

Kako je dodala, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se obeležava svake godine 3. decembra i ima za cilj da široj društvenoj zajednici prezentuje probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i njihove porodice.

Božićeva je dodala da će doljevačko udruženje invalida 3.decembar obeležiti izložbom ručnih radova kako bi široj društvenoj zajednici pokazali kreativno umeće članova.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *