Vatrogasci: Apelujemo na građane da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora, kao i da obazrivo rukuju sa pećima na čvrsta goriva

Požari u stambenim objektima najčešće su uzrokovani lјudskim faktorom, nepažnjom i nemarom, zbog čega apelujemo na građane da budu odgovorni, da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, poručio je danas pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković.

On je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uklјučeni električni uređaji bez nadzora.

„Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isklјučili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje“, kazao je Milenković.

Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.

„Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavlјajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapalјivi materijali“, poručio je Milenković.

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193, stoji u saopštenju MUP-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *