Veselo i zabavno na dečjim plesnim igrama u Pukovcu

Na  stadionu u Pukovu danas se nije igrala fudbalska utakmica, ali je, bez obzira na to, na travnatom terenu bilo puno malih igrača i plesača, kao i  publike na tribinama. Naime, uz vesele melodije i razdraganu dečju graju danas su u tom mestu održane dečje plesne igrarije, prve takve vrste, u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca, a pod sloganom “Rastimo uz ples”.

Ova finalna manifestacija, organizovana za kraj predškolskog obrazovanja ovdašnji mališana, na najlepši način obeležila je njihov ulazak u svet odraslih i polazak u školu. Pored predškolskih grupa, kojih je bilo 11 i tri mešovite grupe uzele su učešća, tako da je više od stotinu dece danas igralo za svoje roditelje, bake, deke i ostale posetioce. A u čast ovog zanimljivog trenutka, desetak crvenih balona poletelo je, pre početka plesa ka nebu.

Foto:J.K.

“Kad si srećan”, “Pačji ples”, “Ljubav za sve”  nezaobilazno “Brankovo kolo” za kraj, samo su neke od pesama uz koje su deca danas istovremeno, sinhronizovano nastupala, kao pravi uigrani tim.

Detalj sa manifestacije (Foto: J.K.)

Inače, iako su ove plesne igre organizovane prvi put, ovo je za proteklih mesec dana treća manifestacija u organizaciji vrtića “Lane”. Podsetimo deca su se takodje lepo zabavljala i razvijala takmičarski duh na sportskim igama u Orljanu,  svoju kreativnost iskazivali su na maskenbalu, dok su danas u Pukovcu pokazali i svoje igračke sposobnosti.  Namera je, kažu iz ove ustanove, da i ove nove dve manifestacije, postanu tradicionalne, uz maskenbal koji to već jeste.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *