Sutra u Doljevcu akcija dobrovoljnog davanja krvi!

Crveni krst Doljevac, godinama unazad, uspešno realizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju  krvi Niš. Kako kaže Danijela Kostić, iz ove organizacije, akcija dobrovoljnog davanja krvi  biće održana sutra, 12.juna, u vremenu od 9 do 14 sati u holu Javne biblioteke u Doljevcu.

  • S obzirom da je 14.jun Svetski dan davalaca krvi naša organizacije će sutra,12.juna, organizovati dodelu priznanja dobrovoljnim davaocima krvi u skladu sa pravilnikom Crvenog krsta Srbije. Takođe, biće organizovan i koktel u holu Javne biblioteke za dobitnike ovih priznanja, ali i za ve ona građane koji se odazovu ovom humanom pozivu – rekla je Kostićeva u izjavi za radio Koprijan.

Takođe biće i izloženi radovi učenika OŠ „Vuk Karadžić“  Doljevac, od prvog do osmog razreda.

  • Učenicima biće uručene nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mesto i to u dve kategorije, za učenike od prvod do četvrtog razreda i za učenike od petog do do osmog razreda. U pitanju su likovni i literarni radovi na temu „Krv živ znači“ – istakla je Danijela Kostić.

Ona je iskoristila ovu priliku i pozvala sve sugrađane da se pridruže akciji dobrovoljnog davanja krvi.

  • Ovo je jedan humani čin. Niko od nas ne zna u kom trenutku ćemo doći u situaciju da će nam takva vrsta pomoći zatrebati, nama ili nekom našem najdražem, te stoga je vrlo značajno da se svako od nas uključi u ovu akciju. – rekla je Kostićeva

Na kraju je dodala da je opština Doljevac u pogledu dobrovoljnih davalaca krvi gotovo na poslednjem mestu u Srbiji, odnosno opština koja ima najmanji broj davalaca krvi.

M.Jovanović/ (Foto: CK Doljevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *