„Vešte ruke prošlosti i sadašnjosti“ u školi u Pukovcu

Da se na temelјima prošlosti gradi budućnost dokazali su učenici OŠ “Vuk Karadžić” odelјenja u Pukovcu. U skladu sa Svetosavlјem koje se tradicionalno obeležava u ovoj školi prigodnim priredbama, sečenjem kolača i odlaska u crkvu, učenici su otišli korak dalјe.

Članovi Učeničkog parlamenta su pokrenuli projekat pod nazivom “Vešte ruke prošlosti i sadašnjosti” sa idejom da se u projekat uklјuče kako učenici od 5. do 8. razreda, tako i članovi Saveta roditelјa i zaposleni škole. Ideja je podržana od strane pomoćnika direktora Saše Stojkovića i kao krajnji produkt nastala je izložba ručnih radova koja se simbolično otvara na dan školske slave, 27. januara i trajaće do 31.1. 2020. u prostoriji škole.

Izložba je priređena saradnjom članova Učeničkog parlamenta sa koordinatorom Violetom Vukotić, nastavnicom  srpskog jezika, članova Vršnjačkog tima i mama Jelene Petrović, Sanje Ristić, Marije Nešić i baka Verice Gligorijević i Gorice Tolić, koje su uredile prostor da dobije izgled muzejske postavke. Postavlјeno je više od sto radova tkanih, vezenih i štrikanih,čime je omogućeno učenicima da neguju pozitivan stav prema nacionalnoj kulturi i životu u prošlosti, a roditelјima aktivno uklјučivanje u život škole.

Nakon prvog dela ove izložbe sledi i drugi deo, izložba u februaru na kojoj će učenici izlagati svoje rukotvorine i time će se stvoriti veza između  prošlosti i sadašnjosti.

Izložba je otvorena za sve zainteresovane građane od 10.00 do 14.00 časova.

*Zahvaljujemo se nastavnici Violeti Vukotić na ustupljenim fotografijama i tekstu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *