Vitezovo proleće-doljevački đaci osvojili nagrade

Praznik stvaralaštva za decu i mlade, 16. Beogradski festival pisaca za decu „Vitezovo proleće“, održan je 20.maja, u Sava centru, uz učešće poznatih dečijih pisaca , javnih ličnosti i više od 4.000 dece,  njihovih roditelja i učitelja iz cele Srbije. Na manifestaciji je podeljeno više od 1.000 knjiga i diploma, kao nagrade deci za stvaralaštvo u raznim umetničkim i obrazovnim delatnostima. Među nagrađenom decom našli su se i talentovani doljevački đaci.

Učiteljica, OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu, Danijela Mitrović kaže da je jako ponosna i zadovoljna što su i ove godine, deca iz doljevačke opštine, osvojila nagrade.

  • Konkurs je bio otvoren februara ove godine, u časpopisu „Vitez“, a učenici, u saradnji sa svojim učiteljima, slali svoje literarne i likovne radove. Deca su kao nagradu dobili knjige i diplome- kaže učiteljica Danijela u izjavi za radio Koprijan.
Učiteljice Danijela Mitrović i Jelica Vasić sa nagrađenim učenicima iz Malošišta

Deca koja su učestvovala na ovogodišnjem nagradnom konkursu, a čiji je organizator Književni časopis za decu „Vitez“,i koja su dobila nagrade  su učenici 3.razreda iz Malošišta Staša Cekić, Petra Simonović i Danilo Stojilković, koji su uz podršku učiteljice Danijele Mitrović, slali svoje likovne radove. Takođe, učenici 1.razreda iz Malošišta Lana Stanojević i Mihajlo Jovanović dobili su nagrade za likovno stvaralaštvo uz podršku učiteljice Jelice Vasić.

Nagrađena je i učenica 4.razreda iz Pukovca, učiteljice Sanje Stanković,  Isidora Stefanović koja je dobila odličje za literarno stvaralaštvo.

  • Deca su bila ushićena zbog nagrada koje su osvojili, ali u programu su učestvovale i mnoge značajne ličnosti iz javnog i kulturnog života naše zemlje: akademik Matija Bećković, Bora Đorđević, Leontina i hor „Čarolije“, Dušan Svilar, Ivana Jordan, pisci za decu  Slobodan Stanišić, Blagoje Baković, Ljubomir Ćorilić, Milojko Kaloderović. Kako sam dan održavanja Festivala predstavlja veliki dan stvaralačkog slavlja dece Srbije, program je obogaćen i različitim zabavnim sadržajima, uključujući dečije nastupe- kaže učiteljica Danijela čiji su učenici nagrađeni na Festivalu.

Kako ističe Danijela Mitrović ovo nije prvi put da deca osvoje nagrade na ovom konkursu jer su i ranijih godina doljevački đaci bili uspešni, a mnoga nagrađena deca opredelila su se kasnije da se bave književnošću, slikarstvom, umetničkim i kreativnim zanimanjima, motivisani za učenje i buduća znanja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *