Vrtić spreman za prijem dece, vaspitači testirani

Predškolska ustanova „Lane” u Doljevcu ponovo će otvoriti vrata za mališene u ponedeljak, 11.maja. Kako kaže direktorka ove ustanove Milkica Stanković oni su postupili po svim instrukcijama koje su dobili od Ministarstva zdravlja i prosvete, ali i Štaba za vanredne situacije u Doljevacu, pa je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija objekta u Doljevcu, ali i prostora oko vrtića.  Ona je dodala da roditelji moraju imati potvrdu poslodavca i pedijatra ako žele da odvedu dete u vrtić.

Stankovićeva kaže da je izvršena dezinfekcija objekata u Doljevcu, Pukovcu i Orljanu, ali da će od ponedeljka raditi samo objekat u Doljevcu. Ističe, da u vrtić od 11. maja mogu deca roditelja koji moraju na posao, a koji nisu u mogućnosti da zbrinu decu na drugačiji način.

Kako bi to dokazali, roditelji će morati da imaju potvrdu poslodavca da posao moraju da obavljaju u sedištu firme. Neophodno je da bude naznačen i kontakt poslodavca.

Prijem deteta u predškolsku ustanovu biće moguć samo uz potvrdu nadležnog pedijatra da je dete zdravo, kaže direktorka ove ustanove, odnosno da je obavljen sistematski pregled kao i da je uredno vakcinisano.

Ona je zamolila roditelje da poštuju preporuke kada dovode dete u vrtić, odnosno da obavezno nose masku i rukavice, kao i obavezan prelazak preko dezo-barijere koja će biti postavljena ispred ulaza.

Direktorka je dodala da što se sigurnosti dece tiče da su preduzete sve mere kako dezinfekcije, održavanja prostora do testiranja zaposlenih.

Prema njenim rečima oko petnaestak dece polazi ponovo u ponedeljak u vrtić, ali i da su svi zaposleni, koji će raditi, testirani na prisustvo virusa korone.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *