Za sutrašnji uranak lepše vreme

Izletnici u Klisuri na manifestaciji "Južnomoravske riblje čarolije"
Izletnici u Klisuri na manifestaciji “Južnomoravske riblje čarolije”

Nemojte da vas obeshrabri  današnje loše vreme i ne otkazujte planirani uranak za 1.maj, jer meteorolozi za dane praznika ipak prognoziraju sunčano vreme, a očekuje se i temperatura do čak 25 stepeni. Inače doljevčani obično prvomajske praznike provode u krugu porodice ili na obližnjem izletištu u Klisuri kod Južne Morave. U Klisuri je  još juče bilo sve spremno, trava pokošena , mesta za kampavanje rezervisana , jedino je današnja kiša malo sve pokvarila.  Bojan Tošić, v.d. direktor JKP Doljevac,  apeluje  na građane, da nakon izleta pokupe smeće i odlože ga u kantama za smeće tamo gde postoje ili da ga ostave u kesama koje će radnici komunalnog preduzeće nakon praznika sakupiti. On ističe, da godinama unazad imaju probelm nakom prvojanskih praznika jer su sva izletišta zatrpana raznim đubretom koje izletnici ostavljaju za sobom.

Neki  naši sugrađani, prvomajski uranak dočekaće  na obali Oblačinskog jezera , a u blizini je i hotel koji nudi sve pogodnosti za jedan izlet i odmor.Vlada Jančić, upravnik hotela „Oblačina“ na Oblačinskom jezeru, kaže za radio Koprijan, da ova destinacija nudi mnoge zanimljivosti i priprodne lepote za izletnike. Takođe, kako napominje, sve cene su prilagođene prosečnom građaninu.

  • Prvo majski uranak se već dugi niz godina tradicionalno organizuje u našem hotelu. Tada imamo povećan broj gostiju, ali beležimo i povećanu posetu kampera koji dolaze na jezero već 30.aprila i uz logorsku vatru dočekuju uranak. Naš hotel organizuje razne vrste zabave za mlađe posetioce poput luna parka i raznih zanimljivih vozića. Gosti mogu da koriste i hotelski restoran čije su cene jako pristupačne .- kaže za naš radio upravnik hotela „Oblačina“

 

Na samom kraju napomenimo i apel Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da svi izletnici vode računa kada pale vatre u blizini šuma zbog eventualnig nastanak šumskih požara. U saopštenju građani se pozivaju da ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena i da ne vrše nekontrolisano paljenje vatre pri izvođenju poljoprivrednih i drugih radova u blizini šume.

„U toku je kritični period pojаve šumskih požаrа koji predstаvljаju nаjveće neprijаtelje nаših šumа. ;Uzrok pojаve požаrа je u 98 odsto slučаjevа ljudski fаktor – nepаžnjа, nemаr ili nаmerno pаljenje“, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *