Za uklanjanje divljih deponija opština Doljevac dobila 1,8 miliona dinara od Ministarstva za zaštitu životne sredine

Opština Doljevac je jedna od 35 opština u Srbiji koja je dobila sredstva za uklanjanje divljih deponija od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Na Javnom konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2024. godini, koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih samouprava u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divlјih deponija na teritoriji Republike Srbije, opština Doljevac je dobila oko 1,8 miliona dinara.

Takođe, lokalna samouprava izdvojiće i sopstvena sredstva iz budžeta za realizaciju ovog projekta.

Kako kaže komunalna inspektorka Danica Cvetković planirano je čišćenje divljih deponija u Malošištu i Pukovcu.

  • Čišćenje divljih deponija vršiće JKP Doljevac, a prema planu biće očišćen prostor, odnosno parcele u industrijskoj zoni u Pukovcu i deo iza fabrike Leoni u Malošištu. Ovo je i prilika da još jednom apelujemo na građane da ne odlažu smeće i šut na divlje deponije i samim tim ugrožavaju životnu sredinu- kaže Cvetkovićeva.

U prethodnom periodu očišćena su pojedina područja pored puteva od smeća i šuta i tu su postavljena upozorenja o zabrani odlaganja otpada.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *