Zaposleni u katastru najavili štrajk

Reprezentativni sindikati Republičkog geodetskog zavoda najavili su da sutra od 7 časova stupaju u štrajk, zbog, kako su istakli, nezadovoljavajućeg položaja zaposlenih i lošeg odnosa Vlade i nadležnih ministarstava prema zaposlenima u katastrima. Ovom štrajku pridružiće se i radnici katastra u opštini Doljevac, te obaveštavaju javnost da će od sutra doći do zastoja u njihovom radu i mole gradjane za razumevanje.

Štrajkači smatraju da su u lošijem položaju u odnosu na ostale zaposlene u javnoj upravi, čime je umanjena efikasnost njihovog rada. Sa uvodjenjem mera štednje, kažu u saopštenju koje je dostavljeno redakciji radio Koprijana, primanja zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu  značajno su smanjena, jer su pored umanjenja od 10 odsto, obustavljena i dodatna davanja, dok je obim posla višestruko povećan zbog procesa legalizacije 1,5 miliona objekata u Srbiji. Sve zahteva sindikata da se položaj zaposlenih u katastrima reši kroz sistemske zakone nisu, dodaju, naišli na razumevanje ni Vlade ni nadležnih ministarstava, a odlaganje Zakona o sistemu plata u javnom sektoru za zaposlene u Republičkom geodetskom zavodu znači, ističu još jednu godinu strepnje i neizvesnosti.

Zbog svega toga početkom meseca doneta je odluka o stupanju u štrajk u svim organizacionim jedinicama Republičkog geodetskog zavoda počev od srede 12.decembra. Bez obzira na to što će radnici dolaziti na posao, neće obavljati poslove iz svog domena, ističu u  u Republičkom geodetskom zavodu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *