Završena ulica “Avrama Stanimirovića” u Malošištu

Javno komunalno preduzeće Doljevac završilo je radove na asfaltiranju ulice „Avrama Stanimirovića“ u Malošištu. Dalibor Stamenković direktor pomenutog preduzeća kaže da su u samom startu naišli na mnogobrojne probleme koji su usporili radove. Naime, problem je nastao jer su morali da izmene projekat zbog postojeće situacije na terenu koja je zahtevala dodatnu izradu potpornih zidova u ulici, što je usporilo završetak radova, ali nastao je i problem oko izmeštanja bandere u ulici.

  • U subotu, 12.septembra, završeni su radovi u ulici „Avrama Stanimirovića“ u Malošištu. Ovi radovi bili su stopirani zbog problema na koje su naišli tokom izvođenja radova, ali nakon izrade novog projekta radovi su napokon završeni- kaže Stamenković.

Ulica u dužini od 450 metara sada je stavljena u funkciju. Međutim, zbog potpornih zidova koji su trebali da budu odrađeni, građani koji žive u ovom delu naselja traže da se saobraćaj odvija u jednom pravcu.

  • Ulica je i pre radova bila uska i sa većim usponom. Mi smo se potrudili da je maksimalno proširimo, ali zbog specifičnosti samog terena nismo mogli više. Meštani od nas traže da ulicu proglasimo jednosmernom, ali videćemo i odlučiti u narednom periodu -dodaje direktor JKP Doljevac.

Građani ističu da ulica dosta prometna, jer većina iz ovog dela naselja je koristi kao jedini put ka groblju, ali i da je koriste kao prečicu ka šumi, pa je u ovom periodu dosta frekventna zbog drvoseča koje dovoze drva za ličnu potrošnju ili  za prodaju.

Inače, Javno komunalno preduzeće je za ovu budžetsku godinu završilo sa asfaltiranjem ulica. Za sledeću, kaže Stamenković, trenutno rade snimanja i izradu planova i projekata za radove, kao i pribavljaju građevinske dozvole. Nove radove planiraju za početak građevinske godine, odnosno radovi po selima  počeće od marta, ako vremenske prilike dozvole, a najkasnije od početka aprila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *