I.B. koji je napao komšije i dalje u pritvoru, podneta krivična prijava protiv njega

I.B. iz Doljevca (1979.) koji se sumnjiči da je u ponedeljak 21.maja, napao komšije i dalje se nalazi u pritvoru, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu. Zbog toga što tužilaštvo smatra da osobite okolnosti ukazuju na to da će ovo lice ometati postupak, uticanjem na svedoke, kao i da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, odnosno učiniti krivično delo kojim preti, predloženo je da mu se pritvor produži  do 30 dana.

Optuženom, koji je juče saslušan pred nadležnim organima, se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, potvrdjeno je radio Koprijanu u tužilaštvu. U dalјem toku postupka, kako dodaju, biće saslušani svedoci ovog nemilog dogadjaja, koji je uznemirio celokupnu doljevačku javnost, a biće obavljena i potrebna veštačenja.

Za ovu vrstu krivičnog dela predvidjena kazna kreće se od 6 meseci do 5 godina zatvora.

Inače, kako radio Koprijan nezvanično saznaje I.B. je višestruki prestupnik, koji je, zbog raznih krivičnih dela, više od jedne decenije svog života proveo po zatvorima.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *