Autobusu Niš ekspresa ispao točak tokom vožnje u blizini Doljevca

Samo pukim slučajem niko od tridesetak putnika u autobusu Niš ekspresa koji je saobraćao auto-putem ka Leskovcu nije povredjen u incidentu u blizini Doljevca, u kojem je autobus u toku vožnje ostao bez točka. Ovaj slučaj se dogodio u ponedeljak oko 13.30 minuta. Pribranošću vozača i njegovom brzom reakcijom  na kraju se sve završilo bez posledica po putnike.

Jedan od putnika u autobusu bio je i Nikola Kamberović iz Leskovca, koji je putovao kući iz Jagodine gde studira. – Sve je bilo u redu dok nismo stigli do Doljevca. Nekoliko minuta nakon prolaska naplatne rampe, autobus je počeo da vijuga i da se trese, a ispod autobusa da sevaju varnice. Pogledao sam kroz prozor i video veliki točak, kako se kotrlja putem. Zaprepastio sam se ukapiravši  da je to točak autobusa u kojem sam se ja nalazio.  Na svu sreću, vozač nije vozio velikom brzinom, pa je bezbedno zaustavio autobus, rekao je u izjavi radio Koprijanu.

Bez obzira na to što se na kraju sve završilo bez povredjenih, dodaje Kamberović nije bilo ni malo prijatno tih nekoliko minuta, pa su se mnogi putnicvi u autobusu uspaničili. – Ljudi su se uplašili, kasnije su neki zvali i policiju, ali dok smo bili na auto -putu čekajući drugi prevoz, policija se nije pojavila.

Vozač je potom, dodaje nas sagovornik, kontaktirao nadležne u preduzeću, koji su poslali drugi autobus. – Čekali smo oko sat vremena da drugi autobus stigne do nas, tako da smo na kraju nekako stigli na svoja odredišta, dodaje Kamberović za radio Koprijan.

Uzrok ispadanja točka nije poznat, jer zvaničnog saopštenja nadležnih još uvek nema.

Tekst J.Kozomara

Foto Nikola Kamberovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *