„Beli dan“ u školi u Malošištu đaci obeležili darivanjem đaka putnika iz Klisure i časom tenisa za sve učenike

Poslednji dan u školi u Malošištu u okviru obeležavanja Dečje nedelje završen je darivanjem đaka koji putuju iz Klisure na nastavu.

Drugari su ih obradovali knjigama, a u ovoj akciji učestvovali su svi đaci od 1. do 4.razreda. Kako naglašavaju iz škole u Malošištu u pitanju su dva đaka koja putuju iz Klisure do Malošišta, a učenici su sakupili sredstva kako bi ih iznenadili poklonima.

U znak zahvalnosti i poklonjenu pažnju učenici iz Klisure počastili su drugare slatkim poslasticama. Tako je drugarstvo i sloga među decom  još slađa i ukusnija.

Zatim je za učenike nižih razreda održan čas tenisa. Naime, trener iz Teniske akademije „Živković“ iz Niša okupljenim mališanima održao je predavanje o tenisu i tehnici igranja, a zatim je i postavljena teniska mreža na školskom terenu.

Uz teniske rekete i loptice, malo početnog zagrevanja, dan je protekao brzo. Deca su bila oduševljena, jako zainteresovana, neka su i poželela da se upišu na časove tenisa, tako da je cilj današnjeg dana Dečje nedelje u potpunosti ispunjen- kaže učiteljica Danijela Mitrović.

Psiholog škole Danijela Ibrahim kaže da je poruka današnjeg dana da širimo drugarstvo, da male stvari i simbolični pokloni mogu nekome da ulepšaju detinjstvo i boravak u školi. Pre svega najznačajnija je fizička aktivnost  i ona je preduslov zdravlja deteta.  Fizički aktivna deca su zdrava, srećna, pravilno se razvijaju, a pre svega doprinosi mentalnom, emocionalnom i socijalnom zdravlju deteta.

Tako da današnjim časom tenisa smo pokazali deci koliko je važna fizička aktivnost i ako neko ima mogućnosti da se bavi nekim sportom. Neka deca su se danas prvi put susrela sa teniskim reketom i slobodno mogu reći da su se u ulozi tenisera fenomenalno snašli- dodaje Danijela Ibrahim.

M.Jovanović/Foto: D.I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *