Besplatna banja za penzionere- rok za prijavu do kraja maja

Republički fond za  penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je poziv za penzionere koji do kraja maja treba da se prijave za rehabilitaciju u banjama Srbije. Pravo na rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija s primanjima do 29.378 dinara i koji osim penzije nemaju druga lična primanja. Prijave se podnose udruženjima penzionera u opštini Doljevac.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija
Na oglas mogu da se jave i penzioneri koji su pravo na penziju ostvarili u Srbiji, a primaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih primanja ne prelazi 29.378 dinara.

Penzioneri uz prijavu treba da podnesu penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu, da napišu gde žele da idu na rehabilitaciju i da osim penzije nemaju drugih ličnih primanja.

Takođe i da ovlašćuju Fond PIO da u njihovo ime zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom gde će ići na rehabilitaciju i medicinsku dokumentaciju ako je imaju.

Prijave se podnose udruženjima penzionera sa područja filijale Fonda na kojoj penzioner ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ako penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Kako je saopšteno iz Fonda PIO, rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove biće objavljena šesnaestog radnog dana od isteka oglasa.

Na rang listu korisnika  koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju može se podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja.

One thought on “Besplatna banja za penzionere- rok za prijavu do kraja maja”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *