Bogi Mitić: Javna biblioteka spremno i u punom sjaju dočekuje predsednika Vučića i ministarku Gojković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade RS i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u subotu će posetiti opštinu Doljevac i ovdašnju Javnu biblioteku koja je rekonstruisana sredstvima Ministarstva kulture i doljevačke lokalne samouprave.

Planirano je da predsednik Vučić i ministarka Gojković posete ovu ustanovu kulture od 15 časova.

Kako ističe direktor Javne biblioteke u Doljevcu Bogi Mitić  Ministarstvo kulture je na nedavnom konkursu izdvojilo dodatnih 2,4 miliona dinara za nabavku scenske tehnike, mehanike, zavesa, audio opreme na bini-pozornici i konferencijski sistem za malu salu na spratu. Ovim sredstvima trebalo bi da budu završeni radovi oko sređivanja enterijera velike sale ove ustanove.

  • Od 2015. godine smo počeli intenzivno da radimo na sređivanju Doma kulture i uz nesebičnu podršku resornog ministarstva i lokalne samouprave Doljevac dosta smo uradili i mogu slobodno reći da smo dobili ustanovu kulture koja po izgledu i opremljenosti može da parira ovakvim ustanovama u većim gradovima-dodaje Mitić.

Direktor Mitić kaže da je Dom kulture u Doljevcu izgrađen 1979. i do 2015.godine ništa nije uloženo kako bi ova ustanova nastavila da raste i oplemenjuje svoje sadržaje.

  • godine krenuli smo sa projektnim planiranjem, uradili smo projekte i uz pomoć lokalne samouprave u Ministarstva kulture dobili smo značajna sredstva kako bi uradili kompletnu rekonstrukciju, dogradnju i adaptaciju objekta. Odmah je urađen krov, što je veoma bitno jer je prethodna konstrukcija prokišnjavala, bilo je vlage u svim prostorijama- kaže Mitić.

Dodaje, da je do sada uloženo oko 29 miliona dinara za uređenje zgrade Doma kulture.

  • godine dobili smo 940 hiljada dinara za molerske i elektro radove od strane resornog ministarstva, a za izgradnju stepeništa i unutrašnje radove na spratu u iznosu oko 2 miliona dinara, a pre toga naša lokalna samouprava koja nas bezrezervno podržava izdvojila je iz budžeta oko 6 miliona dinara za nadogradnju jednog sprata kao i za krovnu konstrukciju. Lokalna samouprava je nastavila podršku i na konkursu „Gradovi u fokusu“ dobili smo 2019. godine značajna sredstva za dalje radove- kaže Mitić.

Ističe, da će novim projektom gde je odobreno oko 2,4 miliona dinara sredstva biti utrošena za nabavku scenske tehnike, mehanike, zavesa, audio opreme na bini-pozornici i konferencijski sistem za malu salu na spratu. Ovim sredstvima trebalo bi da budu završeni radovi oko sređivanja enterijera velike sale ove ustanove.

Ima i novih planova, kaže direktor Mitić, i ističe da će konkurisati za kupovinu mini autobusa koji će biti opremljen sa oko 1000 knjiga i obilaziće sva naselja u našoj opštini i ljubiteljima knjige, koji ne mogu do biblioteke, biti na usluzi i na ovakav način.

Kaže da mu je i želja da opremi i bioskopsku salu novom tehnologijom, kako bi mogli da se prokazuju filmovi u 3D formatu, da ljubitelji filmske umetnosti uživaju u projekcijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *