Čitalići se danas nadmeću u OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu

Opštinska smotra Čitalića održava se danas u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu i to na Svetski dan poezije, ali i  Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije. Današnja manifestacija u doljevačkoj školi počela je zato nesvakidašnjom predstavom, u kojoj su prezentovane mnoge nacije i narodi sveta, poput Kineza, Italijana, Nemaca, Južnoamerikanaca, Indijanaca, Amerikanaca i naravno Srba,  uz poruku da su svi narodi sveta na svoj način lepi, posebni i da zato ne bi trebalo da bude diskirminacije medju njima.

Inače, čitalići klikeraši, njih 82 koliko se plasiralo na doljevačko Opštinsko takmičenje nadmetaće se danas za plasman na  Republičko takmičenje, koje će biti održano 21.maja u Mačkatu, na Zlatiboru. Da bi otišli put Zlatibora  potrebno je da mali genijalci tačno odgovore na 90 odsto zadatih pitanja. Rezultati takmičenja biće poznati popodne.

Inače, Čitalići se realizuju po osmu put u Srbiji i okupljaju svake godine veliki broj škola.  Ove godine ovaj projekat se realizuje u 140 škola u Srbiji, Republici Srpskoj, među studentima u Nišu, ali i  u Makedoniji, Nemačkoj i širom Evrope, a OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu se može pohvaliti da je članica ovog medjuškolskog projekta od samog početka.

 

 

Tekst: J.K.     (Foto: M.J.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *