Čitalići: Petnaestoro djaka iz doljevačke OŠ plasirao se na okružno takmičenje

Sa prošlogodišnjeg finala na Zlatiboru (Foto: privatna arhiva)
Sa prošlogodišnjeg finala na Zlatiboru (Foto: privatna arhiva)

Petnaestoro učenika doljevačke osnovne škole „Vuk Karadžić“ plasiralo se na okružno takmičenje Čitalića-klikeraša, od njih 180-oro, koliko je ove godine učestvovalo na opštinskom nadmetanju. Ovoliki broj učesnika  Čitalića iz našeg kraja govori u prilog tome da je ovaj zanimljiv školski program, koji je pokrenut pre šest godina u Aleksincu, sve popularniji kod ovdašnjih učenika.

Medju najmladjim djacima, prvacima, već su se izdvojili oni najtalentovaniji. Ognjen Marjanović iz pukovačkog odeljenja, učiteljice Brankice Kocić i Lenka Ilić, učenica Jelice Vasić iz odeljenja u Malošištu, plasirali su se na okružno takmičenje, gde će pokazati svoje umeće i predstavljati prvake naše opštine.

Iz drugog razreda u dalji tok takmičenja ide Andjela Dimitrijević iz orljanskog odeljenja učiteljice Gorice Jovanović.

I troje djaka trećeg razreda pridružiće se svojim drugarima na okružnom takmičenju, koje će biti održano krajem idućeg meseca, a to su pukovčanka Teodora Marjanović, učitelja Olivera Mitrovića, kao i dvojica učenika odeljenja u Kočanu, Vladimir Kocić i Novak Cenić, učiteljice Vesne Dinić. Podsetimo, Vladimir Kocić učestvovao je i ranije i zabeležio zapažen uspeh, s obzirom na to da je na republičkom takmičenju prošle godine zauzeo 3.mesto.

Četvrti i peti razred na žalost ove godine neće imati svoje predstavnike, ali će zato četiri učenice šestog razreda doljevačkih odeljenja putovati u Aleksinac na okružno takmičenje. To su Anja Spasić  i Tamara Djordjević iz odeljenja 6/2, nastavnice srpskog  jezika Tanje Stojanović, Mila Mitić iz 6/3, nastavnika Vlaste Cenića i Mina Djordjević iz 6/1, nastavnice Nataše Djordjević. Tu su još i Vukota Radojičić iz doljevačkog odeljenja sedmog razreda,  nastavnice Tamare Stevanović i Damjan Denić iz Belotinca, nastavnice Miljane Živković.

Medju najstarijim osnovcima u Aleksincu će se naći i Sara Spasić i Andjela Kocić, učenice odeljenja 8/2, koje vodi nastavnica Danijela Stojanović i Kristina Vukić iz 8/3, nastavnice Tanje Stojanović.

Podsetimo, Čitalići, školski program razvijanja veština čitanja i razumevanja pročitanog, kao i pisanog izražavanja, koji se možemo reći  tradicionalno održava  svake godine u ovo vreme, od samog početka privukao je ljubitelje pisane reči i medju ovdašnjim nastavnicima srpskog jezika i književnosti i medju decom i svake je godine sve popularniji. Tome u prilog govori i činjenica da  na školskim takmičenjima  učestvuje svako godine sve više djaka iz naše opštine. Okružno takmičenje planira se krajem marta u Aleksincu.

Dodajmo i to da se pored klikeraša, učenici takmiče i u kategoriji kreativaca. Njihovi čitalački dnevnici uveliko se  ocenjuju, tako da ćemo uskoro znati i te rezultate.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *