Članovima doljevačkog udruženja CDP podeljeni paketi hrane

Tokom vikenda članovima Udruženja obolelih od cerebralne i dečije paralize Doljevac podeljeni su paketi hrane. Ovu vrednu donaciju darivala je Banka hrane, a predsednica ovog udruženja Tanja Stanković obišla je članove i uručila pakete pomoći. Paketi su podeljeni povodom 3.decembra Međunardonog dana osoba sa invaliditetom i da se ukaže na bolјe razumevanje ovih osoba, pomogne da lјudi postanu svesniji prava, dostojanstva i dobrobiti osoba sa invaliditetom, i da se podigne nivo svesti o važnosti njihovog integrisanja u sve aspekte života, od ekonomskih i političkih, do društvenih i kulturnih.

Predsednica Udruženja CDP Tanja Stanković prilikom uručenja paketa pomoći članovima

Ona je istakla da je udruženje dobilo oko 150 paketa hrane, članovima je podeljeno oko 80 dok će ostatak biti doniran udruženjima obolelih od cerebralne i dečije paralize u Priboju i Beogradu. Deo paketa hrane dobiće i Crveni krst u Doljevcu koji će izvršiti distribuciju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Stankovićeva ističe da se posebno zahvaljuje direktoru Banke hrane Aleksandru Vidakoviću.

  • Posebnu zahvalnost dugujem gospodinu Vidakoviću koji je uvideo moj trud i zalaganje da pomognem članovima udruženja sa teritorije opštine Doljevac. Ovo je samo početak saradnje i u narednom periodu dobićemo vredne donacije- dodaje Stankovićeva u izjavi za Radio Koprijan.

Distribuciju paketa nesebično je pomoglo Javno komunalno preduzeće Doljevac koje je transportovalo pakete hrane svakom članu na kućnu adresu, poštujući sve epidemiološke mere propisane od strane nadležnih institucija.

Radnici JKP Doljevac pomoglu distribuciju paketa

Podsetimo, Banka hrane Beograd (BHB) je humanitarna, neprofitna organizacija osnovana 2006. godine sa ciljem da doprinese smanjenju siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Misija se zasniva na ideji širenja kulture davanja, volontiranja, promovisanja solidarnosti među građanima, kao i podizanju svesti o problemu siromaštva u Srbiji, širenju filantropije i podsticanju društveno-odgovornog poslovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *