Crveni krst Doljevac održao pokaznu vežbu učenicima u Pukovcu

Nekoliko godina unazad Crveni krst u Doljevcu sprovodi program koji se odnosni na bezbednost u saobraćaju, posebni akcenat stavljen je na bezbednost dece. Ovu kativnost finansira SO Doljevac. Ove godine edukacijom obuhvaćena su deca iz Predškolske ustanove „Lane“ Doljevac i učenici prvog razreda. Danas su volonteri Crvenog krsta odradili pokaznu vežbu saobraćane nesreće, odnosno obaranje pešaka, u školskom dvorištu u Pukovcu.

U ovoj pokaznoj vežbi učestvovao je medicinski tim Doma zdravlja Doljevac, saobraćajna policija PS Doljevac, ekipa  Prve pomoći iz Prokuplja i volonteri Crvenog krtsa Doljevac.

  • Prikazali smo saobraćajnu nezgodu u kojoj učestvuje pešak i njegovo obaranje od strane automobila. Deci je na jedan relan način prikazan koordinirani rad svih ovih službi, ali i apelovali smo na poštovanje svih saobraćanih propisa koji se tiču bezbednog učešća pešaka u saobraćaju- rekla je Danijela Kostić u izjavi za radio Koprijan.

Ona je na kraju dodala da ovakve pokazne vežbe izazivaju veliko interesove, tim pre što se na jedan realni način vidi kako dolazi do saobraćjne nezgode ako se jedan od učesnika u saobraćaju ne pridržava propisa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *