Crveni krst prikuplja odeću za najsiromašnije

crveni_kriz_600Crveni krst Doljevac, u skladu sa svojim kalendarom aktivnosti, sprovodi niz akcija u septembru.

Kako kaže predsednica CK Doljevac Danijela Kostić, septembar je mesec solinarnosti i ova organizacija je svojim programom predvidela akciju prikupljanja garderobe, obuće i udžbenika.

  • U OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu ali i u Ekonomskoj školi u Doljevcu i u svim mesnim zajednicama u određenim terminima dežuraće volonteri Crvenog krsta i prikupljaće garderobu i udžbenike koje građani budu doneli. Ovom prilikom apelujem na sve naše građane koji su u mogućnosti da pruže ovakav vid pomoći da se uključe  čime bi se poboljšao materijalni status socijalno ugroženih kategorija stanovništva naše opštine,  kaže Danijela Kostić za naš radio.

Takodje, kako dodaje Crveni krst uveliko realizuje još jednu akciju, prikupljaja pomoći za izgradnju objekta za Slavišu Milića iz Ćurline. Naime, pre nekoliko meseci  Slaviši je izgorela kuća , kaže Kostićeva,  a reč je o invalidnom licu koje je ostalo bez krova nad glavom. Nesrećni čovek sada živi u starom automobilu u svom dvorištu i nema nikakve uslove za život. Kako kaže, Crveni krst u Doljevcu je doneo odluku o pokretanju humanitarne  akcije koja bi se ogledala u prikupljanju pre svega građevinskog materijala za izgranju jedne prostorije , veličine 25 metara kvadratnih, u kojoj bi ovaj čovek mogao da prezimi zimu. Kako kaže Danijela Kostić neophodan je i  nameštaj, ali i osnovne stvari koje čine jedno domaćinstvo, jer je ovaj nesrećni čovek sa invaliditetem u požaru izgobio sve.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da daruju, ukoliko su u mogućnosti, garderobu  i nameštaj koji im više nije potreban i da sve neophodne informacije  mogu dobiti i putem  telefona 018.870.079.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *