Dačić u Doljevcu:”Politika očuvanja zemlje prioritet”

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić danas je, sa saradnicima, povodom predstojećih vanrednih lokalnih izbora u Doljevcu 16. decembra posetio našu opštinu, istakavši tom prilikom da dolazi ne da bi nekoga kritikovao i napadao, već da bi u ovim teškim trenucima za zemlju istakao potrebu za nacionalnim jedinstvom.

Politika očuvanja zemlje, mnogo je bitnija, u ovom trenutku, od lokalne politike, jer džaba nam sve ako izgubimo zemlju. Srbija nam sada mora biti najbitnija”, rekao je danas Dačić simpatizerima SPS-a okupljenim u doljevačkoj Javnoj bibioteci.

Bez obzira na to, kako je istakao u ekskluzivnoj izjavi radio Koprijanu, Socijalistička partija Srbije uvek je na jugu zemlje, pa i u Doljevcu imala dobar rezultat, te se i ovoga puta nada podršci stanovnika ovog kraja. –Lokalni izbori su specifični i drugačiji od parlamentarnih, a ovoga puta održavaju se u svega četiri opštine u Srbiji, tako da je sva pažnja sada usmerena na njih. SPS se i pored toga, shodno rejtingu koji ima u Srbiji, nada uspehu i u Doljevcu, a s obzirom na to da nastavljamo i dalje da se odgovorno ponašamo prema gradjanima, ni sada ne nameravamo da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo.

Upitan zašto nema predizbornih koalicija u Doljevcu, kao što je to slučaj u nekim drugim opštinama, Dačić je istakao da baš zbog specifičnosti lokalnih izbora, gde se gleda mnogo toga, od politike partije do medjuljudskih odnosa na lokalu, oni u Doljevcu nastupaju samostalno. –U dve opštine smo u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, a u dve izlazimo sami na izbore. Ali, znate, posle izbora opet ćemo biti zajedno, dodao je Dačić.

Pored predsednika SPS-a, danas su se Doljevčanima obratili i drugi visoki funkcioneri partije, Vladan Zagradjanin i Žarko Obradović, kao i predstavnici lokalnog odbora, na čelu sa  predsednikom OO SPS-a u Doljevcu  Dragoslavom Stankovićem.

Inače, Socijalistička partija Srbije nalazi se pod rednim brojem tri na predstojećim lokalnim izborima.

Tekst i foto: J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *