Danas deset starih osoba tražilo pomoć nadležnih u dopremanju hrane i lekova

Pomoć kol centra u opštini Doljevac danas je tražilo 10 lica, starosti između 68 i 77 godina. Stariji su se najviše interesovali ko im može dopremini hranu i lekove i kako da podignu svoje penzije, ali i kako mogu produžiti redovnu terapiju kod lekara. I Dom zdravlja u Doljevcu imao je veliki broj poziva, preko 70, ali ni jedan od poziva nije bio u vezi aktuelne pandemije korona virusa, stoji u izveštaju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Pomoć starijim stanovnicima opštine Doljevac, podsećamo još jednom, mogu pružiti Crveni krst, Centar za socijalni rad, poverenici po naseljima, Dom zdravlja, JKP Doljevac i lokalna samouprava, a telefoni svih institucija angažovanih u vreme vanrednog stanja možete videti ovde: http://www.koprijanradio.com/opstina-doljevac-vazni-telefoni/. Angažovani su i volonteri. Troje njih je danas bilo na zadatku, dok je u pripravnosti ukupno 12 osoba.

Inače, prema izveštaju Štaba za vanredne situacije u opštini Doljevac staračnih samačkih domaćinstava, koja nemaju pomoć porodice je 275.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *