Defile dečijih osmeha i zanimljivih kostima

Danas je održan, 31. po redu, tradicionalni maskenbal u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca.  Skoro 200 mališana iz svih predškolskih, kao i nekoliko mešovitih grupa prodefilovali su  doljevačkim ulicama. Tema ovogodišnje manifestacije su zanimanja, tako da su dečica biti kostimirana u muzičare, baštovane, lekare, kuvare, biznismene, policajce, vojnike… Moto ovogodišnjeg maseknbala je bio „Zanimanja raznih ima, ali znanje treba svima.“

Defile dece krenuo je od Predškolske ustanove „Lane“ u Doljevcu, kroz glavnu ulicu, do Javne biblioteke gde je program, uz pesmu , igru i razne recitacije počeo u 11 sati.

O bezbednosti dece, tokom defilea, brinula je saobraćajna policija PS u Doljevcu, pa je tom prilikom saobraćaj u centru Doljevca na kratko bio obustavljen.

Manifestaciju je tradicionalno otvorila jaslena grupa dece, koja je svojim kostimima najavila, koja će sve zanimanja biti viđena na  pozornici velike sale u Javnoj biblioteci.

Zatim su nastupile mešovite grupe dece iz Doljevca, Orljana i Pukovca. Najpre su deca iz Doljevca, uz muziku, predstavila zanimanje muzičara, zatim deca iz Orljana baštovane, a pukovački mališani doktore.

Predškolci su nastavili, u odličnoj atmosferi, da zabavljaju publiku pa su najpre svoje igračko umeće pokazali kuvari iz Malošišta, a zatim su se u ulozi biznismena publici predstavili predškolci iz Pukovca.

Na današnjem maskenbalu, gledaoci su moglu da vide i doljevačke vojnike, mađioničare iz Orljana i Šarlinca, policajce iz Kočana i Šainovca, mornare iz Čapljinca i učitelje i đake iz Knežice Perutine i Ćurline.

Direktorka ove ustanove, Milkica Stanković, kaže da je zadovoljna odzivom građana koji su posetili današnji događaj,  ali i uvežbanim plesnim koracima dece. Ona se zahvalila vaspitačima što su uložili dosta truda, energije i kreativnosti, kako bi se deca predstavila ovdašnjoj publici u što boljem svetlu.

Sličnog mišljenja su i  Marina i Jelena, vaspitačice mešovitih grupa dece iz Doljevca (muzičari) i Orljana (baštovani),  koje kažu da je bilo potrebno dosta strpljena, truda i rada sa decom da bi se ovi mališani uvežbali i bili  zanimljiviji ovdašnjoj publici.

Dovitljivi prodavac

Koliko doljevački maskenbal dece izaziva interesovanje kod građana naše opštine, govori u prilog i činjenica, da je bilo i dovitljivih prodavaca koji su iskoristili priliku da zarade još koji dinar. Naša ekipa uslikala je prodavca šećerne vune isped Javne biblioteke u Doljevcu, koji se dosetio kako da današnji događaj iskoristi da izmami još koji dinar iz džepa roditelja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *