Doljevac dobio podršku za povećanje nataliteta!

Ove godine, za sufinansiranje mera populacione politike, lokalna samouprava u Doljevcu dobila je devet i po miliona dinara bespovratnih sredstava.

Na javni poziv za dodelu sredstava stigla je 71 prijava koju je je podnelo 119 opština, budući da su se neke prijavljivale pojedinačno, a neke udruženo.

Doljevačka opština je zajedno sa opštinom Bojnik aplicirala da dodelu novčanih sredstava i tako je jedna od 61 opštine u Srbiji koja će dobiti pomoć za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova i igrališta.

Jelena Ilić, načelnik za opštu upravu

Najveći broj prijava se odnosio na predškolske ustanove, i za te projekte je otišlo najviše sredstava, 306 od 500 miliona dinara.

  • Opstina Doljevac je zajedno sa opštinom Bojnik podnela Prijavu predloga projekta na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u republici Srbiji u 2018. godini objavljenog od strane kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Vrednost projekta je oko 27 miliona dinara. – rekla je u izjavi za radio Koprijan Jelena Ilić načelnica za  opštu upravu u opštini Doljevac.

Kako je istakla Ilićeva, kabinet ministarke  je prepoznao potrebu opština Doljevac i Bojnik o neophodnosti ulaganja u oblast obrazovanja najmlađih, te  su  odobrili sredstva u  iznosu od devet miliona i 500.000 dinara.

  • Iznos sredstava koji nedostaje pokušaćemo u narednom periodu da obezbedimo od strane drugih ministarstava, a ukoliko na taj način ne uspemo da pribavimo sredstva, onda će naša loklalna samuoprava obezbediti neophodna novčana sredstva kako bi projekat mogao da se realizuje bez problema. – rekla je načelnica Ilić.

Ugovor je potpisan od strane svih ugovornih strana, a  nakon obezbeđivanja dodatnih sredstava, počeće se sa realizacijom svih aktivnosti planiranih po ovom projektu, a jedno od njih je i kompletna adaptacija predškolskih prostorija u Pukovcu.

Podsetimo, među 61 lokalnom samoupravom koje će biti sufinansirane, 14 je u Vojvodini, 21 u regionu Šumadije i Zapadne Srbije i 26 u Južnoj i Istočnoj Srbiji.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *