Doljevačka škola bez uniformi i elektronskog dnevnika

Skola Malosiste 2
Škola u Malošištu uskoro dobija nov izgled

Nešto više od 15 dana ostalo je do početka školske godine. Ovog 1. septembra, u mnoge škole očekuju se brojne novine i izmene. Jedna od većih jeste da će elektronski dnevnik od jeseni imati 200 škola. Takođe, u mnogim osmoletkama biće uvedene školske unifome, ab uduće petake očekuju i tri redizajnirana predmeta – “fizičko i zdravstveno vaspitanje”, “tehnika i tehnologija” i “informatika”. Međutim, promenama tu nije kraj, jer će se kroz međupredmetno povezivanje uvesti i “preduzetništvo i finansijska pismenost”.

U jednoj od najvećih škola u Srbiji, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, spremno dočekuju đake, ali ističu da pojedine novine, koje je najavilo Ministarstvo neće zaživeti, zbog tehničkih razloga u ovoj školi. Prema rečima Gorana Ilića, generalnog direktora škole, elektronski dnevnik za sada neće biti uveden u ovoj ustanovi, jer mnoga isturena odeljenja još uvek nemaju internet.

  • Što se tiče uniformi, najveći problem je kako obezbediti finansijska sredstva. Prema planu koji smo dobili, predviđena je nabavka letnjih i zimskih uniformi, kao i da đaci imaju i rezrezvne uniforme, pa samim tim dolazimo do gotovo 5 hiljada kompleta. To je veliki finansijski izdatak za školu, pa će uvođenje uniformi morati da sačeka neka bolja vremena.– kaže Goran Ilić.

Prema njegovim rečima, oni su raspust iskoristili za mnoge radove u školskim objektima. Tako je u školi u Malošištu zamenjen kotao za grejanje novim kotlom na pelet. Ali tu nije kraj radovima, pa će uskoro biti urađena i izolacija spoljnih zidova, odnosno biće urađena nova fasada, ali i kompletna izolacija krova.

  • Naš projekat je prošao i dobili smo sredstva da škola u Malošištu bude kompletno renovirana. Pored novog kotla na pelet i spoljne fasade koja će uskoro biti urađena, biće i zamenjena kompletna unutrašnja stolarija. U svim učionicama biće zamenjeni podovi. Takođe, biće uređen i prilaz školi kao i sportski tereni. –ističe Ilić

Isti ovakav projekat urađen je i za školu u Doljevcu, on je sada u drugoj fazi, i kako je rekao Ilić, nada se da će i on dobiti odobrenje i finansijska sredstva i da će i škola u Doljevcu, poput škole u Malošištu, biti kompletno renovirana.

Inače, I u ostalim isturenim odeljenjima rađene su sitne popravke poput krečenja, popravke stolarije i uređivanja prostorija.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *