Doljevački Dom zdravlja prikuplja pomoć za bebe

Dom zdravlja Doljevac
Dom zdravlja Doljevac

Dom zdravlja Doljevac i služba polivalentne patronaže  organizuju akciju sakupljanja pomoći u vidu  garderobe i pelena za bebe starosti od rodjenja do 12 meseci.

Ovom prilikom mole se svi građani dobre volje da se pridruže ovoj humanoj akciji jer će sva prikupljena sredstva biti podeljena bebama kojima je neophodna pomoć, a koje žive u teškim materijalnim uslovima.

Služba polivalentne patronaže redovno obilazi sve novorođene bebe i svu prikupljenu pomoć darivaće onoj deci kojoj je neophodna u prvim danima života.

Prema rečima odgovorne setre polivalentne službe, Bube Veljković, razlog pokretanja ove akcije je nedavni slučaj novorođenčeta u Mekišu. Kako kaže, beba živi u lošim uslovima, sa roditeljima spava na podu i nema osnovna sredstva za život u vidu kreveca, garderobe, pelena, flašica i slično. Zato ova služba želi da u saradnji sa građanima sakupi neophodu pomoć i donira onima kojima je najpotrebnija, jer bebe su najosteljivija kategorija našeg društva.

Buba Veljković ističe da  ovo nije usamljen slučaj, jer ova služba Doma zdravlja u Doljevcu, prilikom obilaska beba, vrlo često nailazi na ovakve primere.

  • Mi ćemo sakupljenu pomoć čuvati u Domu zdravlja i kada izađemo na teren i uvidimo da je nekom pomoć zaista potrebna, istog dana, ta porodica dobiće sve neophodne stvari za novorođenče. – kaže Veljkovićeva.

Ona se nada da će ova akcija  zaživeti i u budućnosti imati kontinuitet.

  • Zato smo i odlučili da pokrenemo ovu akciju i da pomognemo svim našim sugrađanima koji žive u teškim uslovima sa decom. Sva prikupljena pomoć otići će u prave ruke, a građani putem sredstva informisanja i preko našeg sajta moći će da vide i prate ovu podelu pomoći.

Veljkovićeva je na kraju razgovora još jednom  pozvala sve građane dobre volje, a koji imaju bebi opremu i garderobu i koja im više nije potrebna, da se priključe ovoj humanoj akciji. Ukoliko nisu u mogućnosti da pomoć donesu u Dom zdravlja, Buba Veljković kaže da će oni obezbediti prevoz te donacije.

Telefoni za sve informacije su 062/80.53.913 ili  pozvati u Dom zdravlja u Doljevcu 018/810.219

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *